Nieuwsbericht - 7 april 2015 Hulptransport april 2015

Het hulptransport geladen 31 maart.

Via sms kwam een dag eerder het bericht dat de truck er om 10.00 uur zou zijn. Uiteindelijk werd dat 12.15 uur; gelukkig wilden alle helpers wel wachten en zijn we bij aankomst van de truck/trailer “snel” begonnen.

Dat hield in dat we eerst 2 grote kratten met TL lichtbakken en een scootmobiel moesten laden, dat kon gelukkig met de heftruck van de voedselbank.

Verder ging het laden vrij vlot -- hoewel  achterin weer ruimte gemaakt werd voor bestemming Campulung voor kasten gevuld met gebreide dekens enz. voor het weeshuis. Om 17.30 uur waren we klaar en werd de trailer verzegeld.

 

 

Donderdagavond 2 april werd er gelost in Baia Mare en daarna werd het pas heftig voor de chauffeurs, het weer sloeg om en met veel wind en sneeuw reden de mannen door te Karpaten, met 4 uur vertraging kwamen ze aan in Campulung, gelukkig konden ze snel gelost worden met een heftruck, daar vertrokken trok de “blizzard” nog verder aan met gevolg dat ze op de DN2 vastraakten omdat er diverse vrachtauto’s dwars over de weg stonden en weer na 3 uur vertraging kwamen ze aan op het eindadres in Calafindesti.

Ook daar waren de weersomstandigheden om te lossen niet prettig voor de mensen. Voor de bestemmingen Botosani en Tulghes kwam er een VW bus om over te laden en pas op onze 2e paasdag kwamen de mensen van Bursuceni en Dorohoi om hun goederen op te halen. In Ichimeni werd al groentezaad uitgedeeld en Gheorghe en gehandicapte man uit Tulghes rijdt al rond op zijn scootmobiel. 

 

 

 

 

Naar boven


© Copyright 2006 - 2023   Stichting Hulp Oost-Europa  |   Alle rechten voorbehouden  |   Disclaimer  |  Privacyverklaring  |