Nieuwsbericht - 13 december 2010 Aardappelenactie

In de regio waar we actief zijn, is de aardappeloogst totaal mislukt dit jaar!! Normaal gaat onze contactman in het najaar langs de allerarmsten om aardappels te brengen.

We hebben daarom het volgende bedacht:

24 november hebben we 1000 kg aardappels bij een boer in de Dordtse Biesbosch verpakt in 40 zakken van 25 kg. De Roemenië-hulpgroep van Lexmond wilde wel meewerken, zij hadden vrijdag 3 december een hulptransport.

De aardappels konden tot die vrijdagmorgen in de aardappelbox blijven staan; we hebben ze geladen in de Transit met aanhanger (bij min 11 graden) En overgeladen in de trailer in Lexmond. 

Dinsdag 7 december kwam de lading aan in Roemenië en is men begonnen om het grootste deel van de aardappels te brengen bij de weduwen van het dorp Calafindesti. Aan de foto's te zien was men er erg blij mee.

Tegelijkertijd is men ook begonnen met het verdelen van de pakketten van Mercy Seeds met daarin per pakket 15 groentezaden.

Al met al was het een geslaagde actie december 2010!!

 

 

 

 
 

Naar boven


© Copyright 2006 - 2023   Stichting Hulp Oost-Europa  |   Alle rechten voorbehouden  |   Disclaimer  |  Privacyverklaring  |