Nieuwsbericht - 21 november 2014 Kort verslag Hongarije Roemenie-reis 2014

Maandag 29 september zijn we vertrokken, de caravan en Ford transit afgeladen met breiwerk, zodat er toch nog een paar slaapplaatsen over waren.

En ere wie ere toekomt: al het breiwerk weer aangeleverd door breisters uit Nederland en België: zonder hun zou dit project er niet zijn!                                 

In Erd bij Boedapest hebben we diverse soorten gelost voor het vluchtelingen-werk. Daarna in Valea lui Mihai gelost bij Areke Wigmans voor de Gipsy Mission, verwelkomd met koffie en later heerlijke kippensoep!

In de middag doorgereden naar Baia Mare gebreide dekens gelost voor het Jongeren-opvanghuis Pro Vita en daarna konden we in het kerkje bij de Roma nederzetting kinderdekentjes en gebreide mutsen uitdelen aan de kinderen van de naschoolse opvang, er is  voldoende breiwerk achtergelaten voor de andere groepen. We konden ook een avond wandelen en ontspannen in het centrum van Baia Mare. 

 

 

 

 

Op weg naar Ipotesti  maakten we onderweg  een nieuwe stop in Campulung Moldovenesc, we hebben daar heel veel breiwerk achtergelaten en Nicu en Doina zijn meteen aan de gang gegaan met verdelen. Zij hebben contact met een internaat in Campulung, (dat internaat is een erbarmelijke toestand: gammele bedden en kapotte kasten).  We gaan kijken of we daar binnen onze mogelijkheden wat hulp kunnen bieden --- ook hebben Nicu en Doina contact met het weeshuis in Pantani. Intussen bereiken ons foto’s van het uitdelen van mutsen , wanten en sjaals.

Na Campulung doorgereden naar Ipotesti het logeeradres van de familie Candreanu van daaruit is het nog zo’n 25 km naar de kleuterschool in Calafindesti. Daar werden alle poppen met gebreide poppekleertjes en beren, knuffels met autootjes gelost; de verjaar-dags cadeaus voor de kinderen van de kleuterschool.

Vanuit Ipotesti ook een rondje gemaakt voor ontspanning in de stad Suceava en daarna op de maandachtend weer richting huiswaarts !

Hoewel de stemming in het team vanaf Ipotesti bedrukt was omdat een familielid van een team echtpaar getroffen was door een ernstig ongeval in Thionville. Maar als breiwerk-expresse was de reis voor 100% geslaagd, ook achteraf komen er mooie foto’s binnen.

 

 

Bekijk voor een fotoverslag van deze reis het fotoalbum - Hongarije Roemenie-reis 2014.

 

 

Naar boven


© Copyright 2006 - 2024   Stichting Hulp Oost-Europa  |   Alle rechten voorbehouden  |   Disclaimer  |  Privacyverklaring  |