Stichting Hulp Oost Europa  

De Stichting is 9 december 1994 opgericht met als doelstelling: materiële en geestelijke steun te verlenen aan noodlijdende personen en instellingen in Roemenië en verder in Oost en West- Europa.

De naam Stichting Hulp Oost Europa is misschien een paar maten te groot voor ons, maar bij de oprichting wisten we ook niet waar we terecht zouden komen.

De Stichting is ontstaan uit de Werkgroep Roemenië van de Kruiskerk aan de Vrieseweg te Dordrecht en werkt intensief samen met deze werkgroep.

Er waren een aantal activiteiten die we niet  (langer) op naam van de kerkelijke gemeente konden doen zoals de hulptransporten, de documenten van de hulptransporten, de verkoop van goederen die niet nodig zijn voor de hulptransporten, het vervoer van spullen in de regio en de aankoop van een bestelauto met aanhanger.

 
Wij in Roemenië

Bovendien is het zo dat het NCDO  alleen nog maar subsidie verstrekte aan Stichtingen (NGO’s).

Inmiddels hebben onze  Roemeense contactpersonen  de  Stichting Casa Rora ; gevestigd te Ipotesti (Jud Suceava) opgericht.

Onze hulpgoederen zijn in het verleden verzonden naar Cricao, Alba Julia,Botosani, Roman,Vaslui, Baia Mare, Calafindesti, Bursuceni en Gura Humorului; de hulptransporten worden gelost in Calafindesti.

Grote hoeveelheden kleding werden doorgeleverd aan St Hulp Oost Europa uit Barneveld onze “grote broer“ dit werd dan afgeleverd in hun depot in Delft als aanvulling van hulptransporten naar Oekraïne. Incidenteel worden goederen doorgeleverd aan Stichtingen actief in Albanië, Oekraïne en in gebieden waar wij niet komen in Roemenië.

Het moge ook duidelijk zijn dat niet alle ongesorteerde kleding die wij ontvangen in Roemenië terecht komt.

Wij brengen de uiteindelijk overtollige, ongesorteerde kleding bij een sorteerbedrijf dat onder andere naar Afrika exporteert, en dat levert voor de mensen die daar actief mee zijn werk op, het geld dat wij hier voor ontvangen wordt weer gebruikt om de kosten te bestrijden. Alle gesorteerde kleding gaat zonder meer naar Roemenië.

De opslag en het sorteren van goederen vindt plaats in geschakelde porta-cabines aan de Provinciale weg te Dordrecht.

Sinds 1991 tot op heden zijn wij er nog altijd in geslaagd om de opslagruimte voor de hulpgoederen te verwerven zonder kosten.

U kunt er van op aan dat wij zuinig zijn en iedere dubbeltje van het giftengeld 3 keer omdraaien voor wij het uitgeven! Wij werken super- low-budget!

     

Naar boven


© Copyright 2006 - 2024   Stichting Hulp Oost-Europa  |   Alle rechten voorbehouden  |   Disclaimer  |  Privacyverklaring  |